بیماری دیابت

زندگی با دیابت

آشنایی با بیماری دیابت، سبک زندگی مناسب بیمار و نحوه سازگاری با بیماری دیابت را در این صفحه دنبال کنید.

همچنین شما می‌توانید سایر بخش های مرتبط با بیماری دیابت را دنبال کرده و اطلاعات مفیدی از این بیماری کسب نمایید.

سازگاری با بیماری دیابت

سازگاری با بیماری دیابت

سبک زندگی مناسب بیمار

سبک زندگی مناسب بیمار

سبک زندگی مناسب بیمار

سبک زندگی مناسب بیمار

سازگاری با بیماری دیابت

سازگاری با بیماری دیابت

سبک زندگی مناسب بیمار مبتلا به دیابت

سبک زندگی مناسب برای بیمار مبتلا به دیابت چگونه است؟ 

دیابت یک بیماری جدی است و پایبند بودن به برنامه درمانی، نظم و تعهد زیادی لازم دارد. کنترل دقیق دیابت احتمال عوارض جدی یا حتی تهدیدکننده حیات آن را کاهش می‌دهد.» به اندازه کافی استراحت کنید.

» در کنترل دیابت متعهد باشید: تا می‌توانید در مورد این بیماری اطلاعات کسب کنید و سوالات خود را از پزشک بپرسید.

» غذاهای سالم انتخاب کنید و وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنید: اگر اضافه وزن دارید و مبتلا به پیش دیابت یا دیابت نوع ۲ هستید، کاهش حتی ۵ درصد وزن بدن می‌تواند باعث کنترل بهتر قند خون شما شود. یک رژیم غذایی سالم شامل مصرف کافی میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های کم‌چرب، غلات کامل و حبوبات و محدودکردن مصرف چربی‌های اشباع‌شده است.

» فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود قرار دهید: ورزش منظم می‌تواند از پیش دیابت و دیابت نوع ۲ پیشگیری کند و در افراد مبتلا به آن کمک می‌کند کنترل بهتری بر روی قند خون خود داشته باشند. توصیه می‌شود در بیشتر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدتِ متوسط مثل پیاده‌روی تند انجام دهید.
ترکیبی از ورزش‌های هوازی (مثل رقصیدن یا پیاده‌روی در بیشتر روزها) و قدرتی (مثل یوگا یا وزنه‌زدن دوبار در هفته) معمولاً از انجام یکی از آنها در کنترل قند خون موثرتر است.همچنین توصیه می‌شود که زمان بی‌حرکت نشستن کاهش داده شود. سعی کنید زمانی که بیدار هستید، هر نیم ساعت یک بار یا زودتر برای چند دقیقه بلند شوید و حرکت کنید.

نکات سبک زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲

علاوه بر نکاتی که بالاتر گفته شد، در صورت ابتلا به دیابت نوع ۱ یا ۲ موارد زیر نیز توصیه می‌شود:
» بیماری خود را روی یک برچسب بنویسید: یک برچسب، دستبند یا گردنبند که روی آن ابتلا به دیابت ذکر شده باشد تهیه کنید و همراه داشته باشید.

» معاینه سالیانه توسط پزشک و ویزیت منظم چشم‌پزشک: ویزیت توسط پزشک متخصص غدد، جای معاینه سالیانه توسط پزشک عمومی و ویزیت منظم توسط چشم‌پزشک را نخواهد گرفت. در زمان انجام ویزیت سالیانه، پزشک، شما را از نظر عوارض دیابت و سایر بیماری‌ها بررسی می‌کند.چشم‌پزشک نیز چشم را از نظر آسیب به شبکیه، آب مروارید یا آب سیاه (گلوکوم) ارزیابی می‌کند.

» واکسیناسیون خود را به موقع انجام دهید. قند خون بالا باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود. واکسن آنفولانزا را هر سال تزریق کنید. همچنین پزشک ممکن است توصیه کند که واکسن پنوموکوک (ذات‌الریه) نیز تزریق شود. همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (Centers for disease control and prevention, CDC) توصیه می‌کند که در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ یا ۲ که بین ۱۹ تا ۵۹ سال دارند و در گذشته از نظر هپاتیت B واکسینه نشده‌اند، واکسیناسیون انجام شود.
این مرکز همچنین توصیه می‌کند که پس از تشخیص دیابت نوع ۱ یا ۲، در اسرع وقت واکسیناسیون هپاتیت B انجام شود. اگر سن شما ۶۰ سال یا بالاتر است، به دیابت مبتلا هستید و قبلاً واکسن هپاتیت B را دریافت نکرده‌اید با پزشک خود در مورد دریافت آن مشورت کنید.

» مراقب پاهای خود باشید. پاهای خود را هر روز در آب ولرم بشویید سپس به آرامی، به‌خصوص بین انگشتان را خشک کنید. پاها را با لوسیون مرطوب کنید ولی بین انگشتان از لوسیون استفاده نکنید. پاها را روزانه از نظر وجود تاول، بریدگی، زخم، قرمزی یا تورم بررسی کنید. در صورت وجود زخم یا مشکل دیگری در پاها که خود‌به‌خود و به‌سرعت بهبود پیدا نمی‌کند با پزشک خود مشورت کنید.

» فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل داشته باشید. مصرف غذاهای سالم و ورزش منظم در کنترل فشار خون و کلسترول بسیار مفید است. برای کنترل آنها ممکن است نیاز به دارو نیز باشد.

» از دندان‌ها خود مراقبت کنید. دیابت ممکن است باعث مستعد شدن فرد به عفونت‌های جدی‌تر لثه شود. حداقل دوبار در روز دندان‌های خود را مسواک کنید و نخ دندان بکشید. اگر به دیابت نوع ۱ یا ۲ مبتلا هستید، به طور منظم به دندان‌پزشک مراجعه کنید. اگر لثه‌ها خون‌ریزی دارند یا قرمز یا متورم به نظر می‌رسند سریعاً به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

» اگر سیگار یا سایر دخانیات مصرف می‌کنید از پزشک خود برای کنار گذاشتن آن‌ها کمک بخواهید. مصرف سیگار احتمال بروز عوارض مختلف دیابت را افزایش می‌دهد. طبق نظر انجمن دیابت آمریکا، در افراد سیگاری مبتلا به دیابت، مرگ‌ در اثر بیماری‌های قلبی-عروقی بیشتر از افراد غیر سیگاری است. در مورد راه‌های کنار گذاشتن سیگار یا سایر دخانیات با پزشک خود مشورت کنید.

» مصرف الکل را محدود کنید. مصرف الکل بسته به میزان مصرف خوردن غذا در زمان مصرف آن، قند خون را کاهش یا افزایش می‌دهد. سعی کنید الکل را محدود کنید (یک نوشیدنی در روز برای زنان و دو نوشیدنی در روز برای مردان) و با غذا آن را مصرف کنید. قبل از خوابیدن، قند خون را اندازه بگیرید. الکل در شمارش کربوهیدرات‌های روزانه نیز باید حساب شود.

» استرس را جدی بگیرید. هورمون‌هایی که بدن در پاسخ به استرس طولانی‌مدت ترشح می‌کند می‌تواند مانع از عملکرد صحیح انسولین و متعاقب آن سبب افزایش قند و استرس شود. در انجام کارها برای خود محدودیت زمانی در نظر بگیرید و آنها را از نظر اهمیت اولویت‌بندی کنید. روش‌های ریلکسیشن را فرا بگیرید و به میزان کافی بخوابید.

 

 درمان‌های جایگزین و مکمل
در حال حاضر درمان جایگزین یا مکملی که برای کنترل قند خون به همه افراد مبتلا به دیابت توصیه شود وجود ندارد. قبل از انجام هرگونه درمان جایگزین یا مکمل، با پزشک خود در مورد عوارض و تداخلات احتمالی آن با درمان فعلی خود مشورت کنید. داروهایی که در حاضر مصرف می‌کنید را قطع نکنید. همچنین باید توجه داشت که هیچ نوع روش یا دارویی برای درمان کامل دیابت وجود ندارد. به همین دلیل افرادی که از انسولین برای کنترل قند خون استفاده می‌کنند به هیچ عنوان نباید مصرف آن را قطع کنند، مگر این‌که پزشک دستور آن را داده باشد.

سازگاری با بیماری دیابت

سازگاری با بیماری دیابت

زندگی کردن با دیابت می‌تواند سخت و ناامید کننده باشد. گاهی اوقات حتی اگر تمام کارها را به درستی انجام داده باشید باز هم قند خون ممکن است بالا برود. اما اگر به برنامه درمانی خود پایبند باشید، به احتمال زیاد میزان A1C شما کاهش پیدا می‌کند.
به دلیل اینکه کنترل مناسب دیابت، زمان‌بر و گاهی اوقات طاقت‌فرسا است، صحبت کردن با دیگران می‌تواند برای برخی افراد مفید باشد. پزشک نیز می‌تواند انجمن‌های حمایتی یا مشاور را به شما معرفی کند.
به اشتراک گذاشتن دغدغه‌های خود با افرادی که وضعیت شما را درک می‌کنند می‌تواند خیلی کمک کننده باشد. همچنین گاهی اوقات، دیگران نکات خوبی را برای کنترل دیابت عنوان می‌کنند.

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.

بیماری‌ها

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

مقالات علمی

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.