آلوئه ‌ورا در بیماری پسوریازیس

ژل آلوئه ‌ورا از درون برگ‌های گیاه آلوئه ‌ورا گرفته می‌شود.
اعتقاد بر این است که این ژل به هنگام استعمال بر پوست آفتاب‌سوخته، تحریک‌شده یا آسیب‌دیده، می‌تواند خواص تسکین‌دهنده داشته باشد.

آشنایی با خواص و نقش گیاه آلوئه ورا در بیماری پسوریازیس

این ژل ممکن است خواص ضد باکتریایی داشته باشد.
به دلیل خواص تسکین دهنده آن، آلوئه‌ورا ممکن است به‌عنوان یک درمان مکمل در پسوریازیس کمک‌کننده باشد.

فواید و موارد مصرف آلوئه ورا

مصرف موضعی آلوئه‌ورا پوست را مرطوب نگه می‌دارد، ممکن است در کاهش علائم عود برخی از بیماران مبتلابه پسوریازیس کمک‌کننده باشد و دفعات عود بیماری را نیز کاهش دهد.

به دلیل محدود بودن شواهد علمی، امکان اظهارنظر قطعی در ارتباط با اثربخشی آلوئه‌ورا در درمان پسوریازیس وجود ندارد؛ اما با در نظر گرفتن پایین بودن خطرات آن، ارزش امتحان کردن آن به‌عنوان گزینه مکمل در کنار سایر درمان‌های پسوریازیس وجود دارد.

به‌منظور استفاده از آلوئه‌ورا در پسوریازیس، کرم حاوی ژل آلوئه‌ورا بر ناحیه درگیر شده از پوست استعمال می‌شود. برای مشاهده تغییر، ممکن است نیاز باشد چند بار در روز و به مدت چند هفته از آن استفاده شود.

گاهی اوقات مصرف طولانی‌مدت این ژل ممکن است موجب قرمزی یا ناراحتی پوست در محل مصرف شود. به همین خاطر می‌توان پس از چند هفته مصرف، استفاده از آن را برای مدت کوتاهی قطع نمود.

از گیاه آلوئه‌ورا، شکل دارویی قرص نیز وجود دارد؛ اما طبق توصیه بنیاد ملی پسوریازیس آمریکا، تأثیر مصرف خوراکی قرص‌های آلوئه‌ورا در درمان بیماری پسوریازیس ثابت‌شده نیست و حتی ممکن است به دلیل اینکه می‌تواند مشکلات کلیوی یا گوارشی ایجاد کند، خطرناک باشد.
از همین رو توصیه می‌شود در صورت تصمیم به استفاده از فرآورده آلوئه‌ورا، از فرم موضعی آن استفاده شود.

خطرات احتمالی

مصرف موضعی آلوئه ‌ورا برای بیشتر افراد مبتلابه پسوریازیس، ایمن است اما ممکن است برخی افراد نسبت به آن آلرژی داشته باشند. احتمال بروز واکنشهای حساسیتی در افرادی که به گیاهانی مانند سیر و پیاز حساسیت دارند، ممکن است بالاتر باشد.

قبل از استعمال آلوئه‌ورا بر روی یک ناحیه وسیع از پوست، ابتدا آن را بر ناحیه‌ای کوچک از پوست استفاده نمایید و جهت مشاهده واکنش‌های احتمالی، مدت‌زمانی صبر کنید.

در صورت ایجاد واکنش آلرژیک به ژل آلوئه‌ورا، مصرف آن را بلافاصله قطع نمایید و ناحیه‌ای از پوست را که در معرض ژل آلوئه‌ورا قرارگرفته است مد نظر قرار دهید تا از برطرف شدن علائمی مانند کهیر یا التهاب پوستی مطمئن شوید.

علائم واکنش پوستی باید خودبه‌خود بهبود پیدا کند؛ در غیر این صورت به پزشک خود مراجعه نمایید.

سایر درمان‌های بیماری پسوریازیس

آلوئه‌ ورا تنها یکی از درمان‌های مکمل برای علائم پسوریازیس است.
درمان‌های دیگری مانند کورتیکواستروئیدهای موضعی، ویتامین D موضعی و کرم‌های رتینوییدی نیز ممکن است با توجه به‌شدت علائم تجویز شوند.

درصورتی‌که در حال استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی هستید، پیش از مصرف آلوئه‌ورا با پزشک معالج خود مشورت کنید؛ زیرا استعمال آلوئه‌ورا در محل عود پسوریازیس ممکن است باعث افزایش جذب کورتیکواستروئید موضعی شود.

در صورت استفاده از رتینوییدها برای کنترل پسوریازیس، اضافه کردن آلوئه‌ورا به درمان با صلاحدید پزشک معالج، می‌تواند مفید باشد. رتینوییدها می‌توانند باعث افزایش حساسیت پوست و افزایش احتمال ایجاد آسیب پوستی ناشی از آفتاب شوند و مصرف آلوئه‌ورا به ترمیم پوست آفتاب‌سوخته کمک می‌کند.

در حال حاضر مطالعات بر روی تأثیر ترکیبات مختلف دیگری در بیماری پسوریازیس ازجمله روغن درخت چای و زردچوبه در حال انجام است.

توجه به این نکته ضروری است که درمان‌های مکمل، جایگزین درمان‌های دارویی پسوریازیس نیستند. به‌خصوص اگر میزان درگیری پوستی شما متوسط تا شدید باشد. در ارتباط با مصرف هرگونه درمان مکمل و خانگی، حتماً با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

خلاصه

آلوئه‌ ورا یک درمان مکمل امیدوارکننده برای بهبود علائم پسوریازیس است.

باوجود اینکه در برخی مطالعات، خواص ترمیمی با آلوئه‌ورا مشاهده‌شده است، به‌منظور مشخص شدن میزان اثربخشی آن در بهبود علائم پسوریازیس و عوارض احتمالی درازمدت آن مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

قبل از تصمیم به استفاده از درمان‌های مکمل و خانگی برای کنترل پسوریازیس، حتماً با پزشک معالج خود مشورت نمائید.

ارکید لایف » مقالات علمی :
آلوئه ‌ورا در بیماری پسوریازیس

بیماری پسوریازیس

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس یک بیماری مزمن التهابی پوستی است که در اثر آن سلول‌های پوست سریع‌تر از حالت طبیعی رشد می‌کنند.

رشد غیرعادی سلول‌ها باعث تجمع آنها بر سطح پوست می‌شود و پلاک‌های قرمز و برآمده که با پوسته‌ای نقره‌ای رنگ پوشیده ‌شده‌اند، شکل می‌گیرند.

پسوریازیس و فصل سرما

پایبندی به درمان پسوریازیس اولین مرحله برای پیشگیری از آنفلولانزا است. داروهای تعدیل‌کننده سیستم ایمنی می‌توانند با کنترل سیستم ایمنی …

تفاوت شوره سر و پسوریازیس

پوسته‌ پوسته ‌شدن کف سر ظاهر ناخوشایندی ایجاد می‌کند. این پوسته‌ها که به‌طور رایج به آن‌ها شوره سر گفته می‌شود، معمولاً در اثر خشکی پوست ایجاد می‌شوند و …

پیشگیری از پسوریازیس

بیماری پسوریازیس غیر قابل پیشگیری است. پسوریازیس ممکن است مادام‌العمر باشد اما معمولاً با درمان کنترل می‌شود.

در این صورت پس از بهبودی طولانی‌مدت، ممکن است دوباره بازگردد. در صورت درمان مناسب، سلامت کلی فرد تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

به طور کلی پسوریازیس با برخی بیماری‌ها همانند بیماری‌های قلبی عروقی، سندرم متابولیک و نیز سایر بیماری‌های خود ایمنی در ارتباط است.

آیا پسوریازیس بیماری خطرناکی است؟

آیا پسوریازیس یک بیماری مزمن است؟

بیماری‌ها

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

مقالات علمی

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.