درمان بیماری آرتریت روماتوئید
آشنایی با بیماری آرتریت روماتوئید، چشم انداز فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید، انواع روشهای درمان این بیماری و عوارض و پیامدهای آرتریت روماتوئید را در این صفحه دنبال کنید.
همچنین شما میتوانید سایر بخشهای مرتبط با بیماری آرتریت روماتوئید را دنبال کرده و اطلاعات مفیدی از این بیماری کسب نمایید.
چشم انداز و آینده فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید
پیشبینی وضعیت بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید در آینده، بستگی به شدت علائم و میزان پاسخ او به درمان دارد.
بسیار مهم است که درمان به موقع شروع شود و برای پایش آن به طور منظم به پزشک مراجعه شود.
بدون دریافت درمان دارویی مناسب، ممکن است مفاصل به طور دائمی آسیب ببینند. درمان زودهنگام با داروهای تعدیلکننده آرتریت روماتوئید میتواند باعث پیشگیری از درد یا آسیب به مفاصل شود.
لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود
لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود
روشهای درمان بیماری آرتریت روماتوئید
بیماری آرتریت روماتوئید به طور کامل قابل درمان نیست؛ اما یافتههای اخیر نشان میدهد که در صورت شروع زودهنگام درمان دارویی مناسب، احتمال کاهش علائم بیشتر است.
دارودرمانی
داروهایی که توسط پزشک تجویز میشود به شدت علائم و مدت زمانی که فرد به آرتریت روماتوئید مبتلا است، بستگی دارد.
- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): این داروها مثل ناپروکسن و ایبوپروفن به کاهش درد و التهاب کمک میکنند. از عوارض شایع آنها می توان سوزش معده، مشکلات قلبی، آسیب به کبد و کلیه و احساس زنگ زدن گوش را نام برد.
- کورتیکواستروئیدها: این داروها باعث کاهش درد، التهاب مفاصل و سرعت پیشرفت بیماری میشوند. برخی از عوارض شایع آنها شامل افزایش وزن، دیابت و پوکی استخوان است. این داروها معمولاً برای برطرف کردن علائم حاد تجویز میشوند و به مرور دوز آنها کاهش داده میشود.
- داروهای تعدیلکننده آرتریت روماتوئید (DMARDs): این داروها میتوانند باعث کاهش پیشرفت بیماری شده و مانع از آسیب دائمی به مفاصل و سایر بافتهای بدن شوند. برخی از رایج ترین این داروها شامل متوترکسات، هیدروکسیکلروکین، سولفاسالازین و لفلونامید هستند. برخی از عوارض آنها ممکن است شامل آسیب کبدی، سرکوب مغز استخوان و عفونتهای شدید ریوی باشد.
- داروهای بیولوژیک: این داروها نسل جدید داروهای تعدیلکننده آرتریت روماتوئید هستند و شامل اینفلیکسیمب، آناکینرا، اتانرسپت، آدالیمومب، ریتوکسیمب، توفاسیتینیب، سرتولیزومب، توسیلیزومب و گولیمومب هستند. این داروها اجزایی از سیستم ایمنی که باعث بروز التهاب و درنتیجه آسیب به مفاصل و سایر بافتها میشوند، را مهار میکنند. اما از جهت دیگر، احتمال بروز عفونت در بیماران دریافتکننده این دسته دارویی افزایش مییابد.
فیزیوتراپی
پزشک ممکن است بیمار را به فیزیوتراپی ارجاع دهد. فیزیوتراپیست میتواند به فرد نرمشهایی را برای منعطف نگهداشتن مفاصل آموزش دهد. همچنین میتواند به بیمار روشهای متفاوتی برای انجام کارهای روزمره آموزش بدهد تا فشار کمتری بر مفاصل وارد شود. برای مثال در صورتی که انگشتان شما دردناک هستند، میتوانید برای بلند کردن اجسام از ساعدها استفاده کنید. برخی از وسایل مثل عصا، واکر و پاشنهکش نیز به فرد کمک میکنند که به مفاصل دردناک فشار کمتری وارد شود.
جراحی
اگر با دارودرمانی نتوان از آسیب به مفاصل جلوگیری کرد یا سرعت پیشرفت بیماری را کاهش داد، ممکن است برای بازسازی مفاصل آسیب دیده، انجام جراحی توصیه شود. با انجام جراحی ممکن است بتوان دوباره از مفصل استفاده کرد، درد را کاهش داد و شکل مفصل را به حالت اول برگرداند. البته جراحی خطراتی مثل خونریزی، عفونت و درد را به همراه دارد. در مورد مزایا و معایب انجام آن با پزشک خود مشورت کنید.
برای جراحی آرتریت روماتوئید ممکن است از یک یا چند روش زیر استفاده شود:
- سینووکتومی: در این جراحی سینوویوم (لایهای نازک که مفاصل را میپوشاند) که ملتهب شده است برداشته میشود. سینووکتومی میتواند بر روی مفاصل زانو، آرنج، مچ، انگشتان و لگن انجام شود.
- بازسازی تاندون: التهاب و آسیب وارد شده به مفصل، ممکن است باعث کشیدهشدن یا پارهشدن تاندونهای احاطهکننده آن مفصل شود. پزشک ممکن است بتواند این تاندونها را با جراحی بازسازی کند.
- جایگزین کردن مفصل: در این روش جراح قسمتهای آسیبدیده مفصل را برمیدارد و یک پروتز از جنس فلز و پلاستیک را جایگزین میکند.
- جوش دادن مفصل: در این روش برای کاهش درد، مفصل به طور کامل برداشته شده و فضای خالی توسط یک پین پرشده و پس از مدتی استخوانهای دو سر مفصل به همدیگر جوش میخورند. هنگامی که نتوان مفصلی را جایگزین کرد، ممکن است استفاده از این روش توصیه شود.
عوارض و پیامدهای آرتریت روماتوئید
در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مشکلات زیر ممکن است ایجاد شود:
• پوکی استخوان: خود بیماری آرتریت روماتوئید و داروهایی که برای درمان آن استفاده میشود، ممکن است باعث افزایش احتمال استئوپروز یا پوکی استخوان شوند. در پوکی استخوان، استخوانها ضعیف میشوند و در معرض شکستگی قرار میگیرند.
• ندولهای روماتوئیدی: ندول یا گرههای روماتوئیدی، برجستگیهای سفتی هستند که معمولاً اطراف نقاطی که تحت فشار هستند مثل آرنج شکل میگیرند. البته ممکن است در هر نقطهای از بدن مثل ریه ایجاد شوند.
• خشکی چشم و دهان: در افراد مبتلا به این بیماری احتمال خشکی دهان و چشمها به دلیلی از دست دادن رطوبت در این مناطق افزایش مییابد که به آن سندرم شوگرن گفته میشود.
• عفونت: خود بیماری آرتریت روماتوئید و تعداد زیادی از داروهایی که برای مهار آن استفاده میشوند، ممکن است با اختلال در سیستم ایمنی، باعث افزایش احتمال بروز عفونتها شوند.
• نسبت غیرطبیعی بافت چربی به عضله: معمولاً در افرادی که مبتلا به این بیماری هستند نسبت بافت چربی به عضله بیشتر است. این موضوع حتی در بیمارانی که شاخص توده بدنی (BMI) طبیعی دارند نیز صادق است.
• سندرم کارپال تانل: اگر آرتریت روماتوئید مچهای دست را درگیر کند، التهاب ایجاد شده به عصبی که به دست و انگشتها عصبرسانی میکند فشار میآورد و باعث ایجاد این سندرم میشود.
• مشکلات قلبی: آرتریت روماتوئید ممکن است باعث افزایش احتمال گرفتگی و تصلب عروق و التهاب بافتی که قلب را دربرمیگیرد شود.
• بیماری ریوی: آرتریت روماتوئید باعث افزایش احتمال التهاب و زخم در بافت ریه میشود که ممکن است باعث تنگی نفس شده و به مرور زمان بدتر شود.
• لنفوم: آرتریت روماتوئید باعث افزایش احتمال بروز لنفوم میشود. لنفوم به گروهی از سرطانهای خون میگویند که در سیستم لنفاوی ایجاد میشوند.
بیماریها
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
مقالات علمی
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.