کولیت اولسراتیو

زندگی با بیماری کولیت اولسراتیو

زندگی با بیماری کولیت اولسراتیو، چالش‌ها و سختی‌های خاص خود را دارد. آشنایی با سبک زندگی فرد مبتلا به بیماری کولیت اولسراتیو و راه و روش سازگاری با این بیماری را در این صفحه دنبال کنید.

همچنین شما می توانید سایر بخش های مرتبط با بیماری کولیت اولسراتیو را دنبال کرده و اطلاعات مفیدی از این بیماری کسب نمایید.

سازگاری با بیماری کولیت اولسراتیو

سازگاری با بیماری کولیت اولسراتیو

سبک زندگی مناسب بیمار

سبک زندگی مناسب بیمار

سبک زندگی مناسب بیمار

سبک زندگی مناسب بیمار

سازگاری با بیماری کولیت اولسراتیو

سازگاری با بیماری کولیت اولسراتیو

سبک زندگی در بیماری کولیت اولسراتیو

سبک زندگی مناسب برای بیمار مبتلا به کولیت اولسراتیو چگونه است؟

گاهی اوقات در صورت ابتلا به بیماری کولیت اولسراتیو ممکن است احساس درماندگی کنید؛ اما تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی ممکن است به کنترل علائم بیماری کمک کرده و فاصله بین دوره‌های عود بیماری را طولانی‌تر کند.

» رژیم غذایی :

شواهد مستحکمی در مورد اینکه برخی از غذاها ممکن است باعث بیماری کولیت اولسراتیو شوند وجود ندارد؛ اما برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها ممکن است باعث تشدید علائم و نشانه‌های بیماری به خصوص در زمان عود آن شوند.

تهیه لیستی از غذاهایی که می‌خورید به همراه علائمی که دارید در بررسی اثر رژیم غذایی بر بیماری کمک‌کننده خواهد بود. اگر فکر می‌کنید که برخی از غذاها باعث عود علائم شما می‌شوند، از آنها اجتناب کرده و از رژیم غذایی خود حذف کنید. به‌کارگیری توصیه‌های زیر ممکن است کمک‌کننده باشند:

» مصرف لبنیات را محدود کنید :
در بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کولیت اولسراتیو، مشکلاتی مثل اسهال، درد شکمی و نفخ با محدود کردن یا عدم مصرف لبنیات بهبود می‌یابد همچنین ممکن است به لاکتوز حساسیت داشته باشید.
در این حالت بدن نمی‌تواند لاکتوز را که قند موجود در شیر است هضم کند.
استفاده از دارویی مثل آنزیم لاکتاز ممکن است در این مورد کمک‌کننده باشد.

» در صورت لزوم مصرف فیبر را محدود کنید :
غذاهای حاوی فیبر بالا، مثل میوه‌های تازه، سبزیجات و غلات کامل ممکن است باعث بدترشدن علائم بیماری شما شوند.
اگر مصرف میوه‌ها و سبزیجات خام شما را اذیت می‌کند، سعی کنید آنها را بپزید، بخارپز کنید یا به صورت سوپ مصرف کنید.
به صورت کلی، احتمال بروز مشکل با گیاهان خانواده کلم مثل بروکلی و گل کلم، مغزها، دانه‌ها، ذرت و پاپ کورن بیشتر است.

» از مصرف سایر غذاهای مضر خودداری کنید :
غذاهای تند، کافئین و الکل ممکن است باعث بدتر شدن علائم و نشانه‌های بیماری شما شوند.

سایر اقدامات مربوط به رژیم غذایی

» وعده‌های غذایی خود را به وعده‌های کوچک‌تر تقسیم کنید :
به جای ۲ تا ۳ وعده در روز، ۵ تا ۶ وعده کوچک در روز غذا بخورید. در این صورت ممکن احساس بهتری داشته باشید.

» روزانه مایعات فراوان بنوشید :
بهترین راه نوشیدن آب است. الکل و نوشیدنی‌های حاوی کافئین باعث تحریک روده‌ها شده و می‌توانند باعث بدتر شدن اسهال شوند. نوشیدنی‌های گازدار نیز معمولاً باعث ایجاد نفخ می‌شوند.

» با کارشناس تغذیه مشورت کنید :
در صورتی که کاهش وزن داشته‌اید یا رژیم غذایی شما بسیار محدود شده است، با یک کارشناس تغذیه مشورت کنید.

» استرس :
استرس باعث ایجاد بیماری کولیت اولسراتیو نمی‌شود اما ممکن است باعث عود بیماری یا تشدید علائم و نشانه‌های آن شود.

با اقدامات زیر می‌توان به کنترل استرس کمک کرد:

• ورزش: ورزش‌کردن حتی با شدت ملایم نیز می‌تواند به کاهش استرس، بهبود افسردگی و تنظیم عملکرد روده‌ها کمک کند. در مورد یک برنامه ورزشی مناسب برای شما با پزشک خود مشورت کنید.

• بیوفیدبک: در این روش با استفاده از دستگاهی که حسگرهای آن به اعضای مختلف بدن مثل قلب و عضلات متصل می‌شود، وضعیت اعمال غیرارادی بدن (مثل ضربان قلب یا تنش در عضلات) به شما نشان داده می‌شود. بدن شما با مشاهده وضعیت خود به آن آگاهی پیدا کرده و پاسخ (فیدبک) مناسب را به صورت کاهش تنش عضلات و ضربان قلب نشان می‌دهد. این کار باعث ایجاد آرامش می‌شود تا کنار آمدن با استرس راحت‌تر شود.

• ریلکسیشن و تمرینات تنفسی: یکی از راه‌های مقابله با استرس این است که به طور مرتب در خود ایجاد آرامش کرده و از روش‌هایی مثل تنفس عمیق و آرام برای کاهش استرس استفاده کنید. می‌توانید به کلاس یوگا و مدیتیشن بروید یا از کتاب‌ها و سی دی‌ها استفاده کنید و این تمرینات را در خانه انجام دهید.

درمان‌های مکمل و جایگزین

بسیاری از افرادی که اختلالات هضم غذا دارند، نوعی از درمان‌های مکمل یا جایگزین را استفاده کرده‌اند؛ اما در مورد اثربخشی و ایمنی آنها مطالعات مناسب کمی انجام شده است.

برخی از درمان‌های مورد استفاده عبارت‌اند از:

» مکمل‌های گیاهی و غذایی:
بیشتر مکمل‌های گیاهی و غذایی که به عنوان یک گزینه درمان بیماری کولیت اولسراتیو تبلیغ می‌شوند، تأییده لازم را از مراجع مربوطه ندارند.
علاوه بر این، حتی گیاهان و مکمل‌های طبیعی نیز ممکن است عوارض یا تداخلات دارویی خطرناک به همراه داشته باشند.
قبل از مصرف هرگونه مکمل گیاهی، با پزشک خود مشورت کنید.

» پروبیوتیک‌ها :
پروبیوتیک‌ها باکتری‌هایی هستند که به طور طبیعی در مجرای گوارشی وجود دارند.
برخی از مطالعات نشان می‌دهد که مصرف پروبیوتیک‌ها که به صورت خوراکی به شکل کپسول وجود دارند ممکن است به بدن در مبارزه با بیماری کمک کند؛ اما تحقیقات در این زمینه به اندازه کافی انجام نشده است و اثر این ترکیبات ثابت‌شده نیست.

» روغن ماهی :
روغن ماهی اثرات ضدالتهابی دارد و برخی شواهد نشان می‌دهد که مصرف روغن ماهی به همراه آمینوسالیسیلات‌ها ممکن است کمک‌کننده باشد ولی این موضوع نیز ثابت‌شده نیست.

» آلوئه‌ورا :
ژل آلوئه‌ورا ممکن است اثرات ضدالتهابی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو داشته باشد اما از طرف دیگر ممکن است ایجاد اسهال کند.

» طب سوزنی :
در رابطه با اثر مفید طب سوزنی تنها یک مطالعه جامع انجام شده است. در طب سوزنی، سوزن‌های نازک داخل پوست می‌شوند و این کار ممکن است باعث تحریک آزادسازی ترکیبات ضد درد طبیعی بدن شود.

» زردچوبه :
در زردچوبه ترکیبی به نام کورکومین وجود دارد و در برخی مطالعات، همراه با درمان‌های اصلی کولیت اولسراتیو استفاده شده است.
شواهدی در مورد اثربخشی آن وجود دارد ولی در این مورد به تحقیقات بیشتری نیاز است.

سازگاری با بیماری کولیت اولسراتیو

سازگاری با بیماری کولیت اولسراتیو

بیماری کولیت اولسراتیو علاوه بر تأثیر جسمانی، بار روحی و روانی نیز به همراه دارد.
در صورت شدید بودن علائم و نشانه‌ها، ممکن است هر لحظه نیاز باشد که سریع به دستشویی بروید. حتی در صورت خفیف بود علائم، نفخ و درد شکمی می‌تواند بیرون رفتن از خانه را سخت کند.
همه این عوامل می‌توانند زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهند و ممکن است به افسردگی بیانجامند. در ادامه برخی از اقداماتی که می‌توانید برای مقابله با بیماری انجام دهید آورده شده است:

• آگاهی کسب کنید :
یکی از بهترین راه‌هایی که برای دست داشتن کنترل امور می‌توان انجام داد این است که تا می‌توانید در مورد این بیماری اطلاعات کسب کنید.

• به یک انجمن حمایتی بپیوندید :
انجمن‌های حمایتی می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را در مورد بیماری در اختیار شما قرار دهند و پیوستن به آنها می‌تواند از نظر روحی و روانی نیز به شما کمک کند. اعضای انجمن در مورد جدیدترین درمان‌های دارویی و سایر روش‌های درمانی اطلاع دارند.
همچنین بودن در میان سایر افراد مبتلا به بیماری کرون ممکن است احساس آرامش خاطر در شما ایجاد کند. البته همه افراد علاقه به پیوستن به انجمن‌های حمایتی ندارند.

• با یک روان‌پزشک صحبت کنید :
برای برخی از افراد مشورت با یک روان پزشک که با بیماری کرون و مشکلات روحی و روانی که می‌تواند ایجاد کند آشنا است، مفید است.
با اینکه زندگی کردن با بیماری کرون ممکن است سخت و طاقت‌فرسا باشد، باید خوش بین بود چون علم همواره در حال پیشرفت است و آینده بیماران مبتلا به این بیماری نیز در حال بهتر شدن است.

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.

بیماری‌ها

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

مقالات علمی

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.