دیابت و مصرف سیگار
سیگار برای همه افراد مضر است، اما ضرر آن بهخصوص برای افراد مبتلا به دیابت بیشتر است.
نیکوتین موجود در سیگار باعث سفت شدن و تنگ شدن عروق شده و جریان خون بدن را مختل میکند.
سیگار دشمن اصلی مبتلایان به بیماری دیابت
سیگار برای همه افراد مضر است، اما ضرر آن بهخصوص برای افراد مبتلا به دیابت بیشتر است.
نیکوتین موجود در سیگار باعث سفت شدن و تنگ شدن عروق شده و جریان خونِ بدن را مختل میکند.
از طرف دیگر دیابت احتمال بروز بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. به همین دلیل کنار گذاشتن سیگار در افراد مبتلا به دیابت اهمیت دوچندان پیدا میکند. حتی در صورت مصرف طولانیمدت سیگار نیز کنار گذاشتن آن باعث ارتقای سلامتی میشود.
همچنین ظاهر زیباتری پیدا میکنید زیرا مصرف سیگار باعث چروکهای زودرس پوست میشود. بهعلاوه، احساس بهتری خواهید داشت و در مخارج خود نیز صرفه جویی خواهید کرد.
۱۴ توصیه برای کنار گذاشتن سیگار
طبق توصیه انجمن سرطان آمریکا، ۱۴ توصیه برای کمک به ترک سیگار عبارتاند از:
۱. یک روز مشخص را برای کنار گذاشتن سیگار تعیین کنید. لازم نیست از همین فردا این کار را انجام دهید. اگر فکر میکنید کنار گذاشتن سیگار بعد از یک اتفاق خاص یا پس از سررسید یک کار مهم عملیتر است، آن روز را برای کنار گذاشتن مشخص کنید.
۲. تصمیم خود را به پزشک خود اطلاع دهید. او در انجام این کار شمارا حمایت خواهد کرد.
۳. مصرف سیگار را برای خودتان سخت کنید. برای مثال فندک، کبریت یا زیرسیگاری را دم دست قرار ندهید.
۴. زمانی که تمایل به مصرف سیگار دارید، یک نفس عمیق بکشید و برای ۱۰ ثانیه آن را نگهدارید. سپس بهآرامی نفس خود را خارج کنید.
۵. اوقات خود را در مکانهایی سپری کنید که مصرف سیگار در آنجا ممنوع است؛ مثل سینما، کتابخانه و غیره.
۶. اگر دوستان شما نیز قصد کنار گذاشتن سیگار را دارند، اوقات خود را در اماکنی بگذرانید که مصرف سیگار در آنجا ممنوع است.
۷. بهجای مصرف سیگار از تنقلات کمکالری و سالم مثل میوه تازه و سبزیجات ترد استفاده کنید.
۸. برای کاهش استرس بهجای مصرف سیگار ورزش کنید.
۹. از مصرف قهوه یا نوشیدنیهای حاوی کافئین و الکل خودداری کنید؛ زیرا این نوشیدنیها میتوانند تمایل به مصرف سیگار را افزایش دهند. در صورت نیاز به مصرف قهوه از نوع بدون کافئین (دیکَف) استفاده کنید.
۱۰. دستان خود را با ترسیم، نقاشی، پیام دادن به دوستان، تایپ کردن یا بافتن مشغول نگهدارید.
۱۱. در عادت خود تغییر ایجاد کنید. برای مثال اگر در زمان استراحت سیگار مصرف میکردید، بهجای مصرف سیگار، در این زمان قدم بزنید، با یک دوست صحبت کنید یا کار دیگری انجام دهید.
۱۲. جعبه سیگار را داخل یک کاغذ بستهبندی کنید و دور آن کش ببندید. با این کار مصرف سیگار سختتر میشود. این کار کمک میکند پیش از روشن کردن سیگار، زمان داشته باشید که به عمل خود آگاه شوید.
۱۳. تصمیم خود را به دوستان و خانواده خود اطلاع دهید و از آنها کمک بگیرید. اگر آنها سیگار مصرف میکنند، از آنها خواهش کنید این کار را اطراف شما انجام ندهند. اگر به خواسته شما توجهی نکردند، محل را ترک کنید.
۱۴. با خود مهربان باشید و کارهای موردعلاقه خود را انجام دهید. پس از مدتی متوجه میشوید که برای خوش گذراندن نیاز به مصرف سیگار نیست.
درمانهای جایگزینی نیکوتین
چسب پوستی نیکوتین و آدامس نیکوتین راههایی برای کاهش تمایل به مصرف سیگار، بدون نیاز به نسخه هستند. در مورداستفاده از این روشها با پزشک خود مشورت کنید.
چسب نیکوتین مقدار ثابت و اندکی از نیکوتین را برای بدن تأمین میکند. این چسب را میتوان در فاصله بین گردن تا مچ چسباند. برخلاف چسب نیکوتین، مقدار نیکوتین دریافتی در روز با آدامس قابل کنترل است. هر آدامس در هر بار استفاده باید تا نیم ساعت جویده شود.
برای کمک به ترک سیگار، داروهای خوراکی نیز وجود دارند. این داروها نیازمند تجویز پزشک هستند. همچنین دستور مصرف این داروها باید بسیار با دقت رعایت شود. در صورت بروز عوارض در اثر مصرف آنها به پزشک خود اطلاع دهید.
در هر بازه زمانی، فقط یکی از این داروها را باید مصرف کرده و نیز از مصرف سیگار در زمان مصرف آنها باید خودداری شود؛ این کار میتواند باعث بروز عوارض جدی شود.
ارکید لایف » مقالات علمی »
دیابت و مصرف سیگار
دیابت چیست؟
دیابت به گروهی از بیماریها اشاره دارد که در آنها نحوه مصرف قند خون (گلوکز) توسط بدن مختل میشود. گلوکز منبع مهمی از انرژی برای سلولهای بدن از جمله سلولهای عضلات و بافتها و به ویژه مغز است.
عامل زمینهای ایجادکننده دیابت بر اساس نوع آن متفاوت است اما در همه انواع دیابت، میزان قند خون افزایش می یابد. این مساله میتواند منجر به بروز مشکلاتی جدی در سلامت افراد شود.
انواع مزمن دیابت شامل دیابت نوع ۱ و نوع ۲ میشود. انواعی از دیابت نیز وجود دارند که میتوانند پس از مدتی رفع شوند مانند: پیش دیابت (پرهدیابت) که در آن قند خون بالا است ولی به میزانی نیست که به آن دیابت گفته شود؛ و دیابت بارداری که میتواند پس از زایمان برطرف شود.
سازگاری با بیماری دیابت
زندگی کردن با دیابت میتواند سخت و ناامید کننده باشد.
گاهی اوقات حتی اگر تمام کارها را به درستی انجام داده باشید باز هم قند خون ممکن است بالا برود؛ اما اگر به برنامه درمانی خود پایبند باشید، به احتمال زیاد میزان A1C شما کاهش پیدا میکند.
به دلیل اینکه کنترل مناسب دیابت، زمانبر و گاهی اوقات طاقتفرسا است، صحبت کردن با دیگران میتواند برای برخی افراد مفید باشد. پزشک نیز میتواند انجمنهای حمایتی یا مشاور را به شما معرفی کند.
به اشتراک گذاشتن دغدغههای خود با افرادی که وضعیت شما را درک میکنند میتواند خیلی کمک کننده باشد.
همچنین گاهی اوقات، دیگران نکات خوبی را برای کنترل دیابت عنوان میکنند.
بیماریها
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
مقالات علمی
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.