تشخیص پسوریازیس

اهمیت تشخیص زودهنگام پسوریازیس

دکتر محمد شهیدی دادرس، متخصص پوست در این ویدئو در رابطه با اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری پسوریازیس، عوامل تشدید کننده این بیماری در بدن و نحوه تشخیص وجود بیماری پسوریازیس در افراد، نکات مهمی را اشاره می‌کند.

برای مشاهده ویدئوهای پزشکی دیگر ارکید لایف می‌توانید به بخش “ویدئوهای پزشکی” مراجعه فرمایید.

اهمیت تشخیص زودهنگام پسوریازیس

 دکتر محمد شهیدی دادرس، متخصص پوست

در رابطه با درمان بیماری پسوریازیس (سوریازیس)، تشخیص زودهنگام پسوریازیس، بسیار حائز اهمیت است و به عنوان یک اصل کلی در درمان این بیماری به حساب می‌آید.

درمان پسوریازیس اصطلاحا باید برق آسا باشد، یعنی باید خیلی سریع شروع شود چرا که این امر در نتیجه گیری نهایی بیمار از درمان، اهمیت زیادی دارد. در این بیماری باید درمانی اتخاذ شود که سریع انجام شده و ضایعات قبل از زیاد شدن و تکثیر در بدن از بین برده شوند.

اهمیت دیگر تشخیص زودهنگام این است که پزشکان بتوانند از فاکتورها و عوامل تحریک کننده و تشدید کننده بیماری پسوریازیس پیشگیری به عمل آورند. زمانی که پزشک نتواند تشخیص زودهنگامی از بیماری پسوریازیس داشته باشد و نتواند تشخیص دهد که بیمار دچار اگزمای پوستی شده است یا گرفتار پسوریازس شده است و یا هر بیماری دیگری، طبیعتا نمی تواند از عواملی که بیماری پسوریازیس را نشدید می کند جلوگیری کرده و به آن ها توجه نماید.

به عنوان مثال یکی از این عوامل تشدید کننده بیماری پسوریازیس، استرس شدید است. عمال دیگر مصرف داروهایی است که کورتیکواستروئیدی هستند و به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف می‌شوند. مشاهده شده است که امروزه افراد برای درمان یک سرماخوردگی ساده به پزشک مراجعه می‌کنند و به راحتی دگزامتارون یا انواع استروئیدها را دریافت می‌کنند تا زودتر بهبودی پیدا کنند.

کورتیکواستروئیدها از مهمترین عوامل تشدید کننده بیماری پسوریازیس هستند که طبیعتا اگر پزشک تشخیص زودهنگامی از بیماری داشته باشد، بیمار نیز متوجه می‌شود که چه اقداماتی را نباید انجام دهد تا بیماری وی تشدید شود و چه اقداماتی برای درمان و بهبودی بیماری نیاز است، با تشخیص زودهنگام بیماری پسوریازیس خود بیمار نیز پیش آگهی پیدا می‌کند و می‌تواند در بهبودی و کنترل بیماری خود تلاش کند.

این نکات ارائه شده در درمان و بهبودی بیماری پسوریازیس اهیمت زیادی دارد، تشخیص زودهنگام بیماری پسوریازیس در درجه اول بالینی و کلینیکی است.

پزشک به مشخصات و مختصات ضایعه پوستی مشکوک می‌شود و چنان چه علائم بالینی منطبق بر نشانه‌های وجود بیماری پسوریازیس باشد برای اطمینان بیشتر و تشخیص قطعی از وجود بیماری، از نمونه مشکوک بیوپسی و نمونه برداری صورت می‌پذیرد و جهت تشخیص قطعی، نمونه به آزمایشگاه ارجاع داده می‌شود.

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس (Psoriasis) یک بیماری مزمن التهابی پوستی است که در اثر آن سلول‌های پوست سریع‌تر از حالت طبیعی رشد می‌کنند.
رشد غیرعادی سلول‌ها باعث تجمع آنها بر سطح پوست می‌شود و پلاک‌های قرمز و برآمده که با پوسته‌ای نقره‌ای رنگ پوشیده ‌شده‌اند، شکل می‌گیرند.

پیشگیری از پسوریازیس

بیماری پسوریازیس غیر قابل پیشگیری است.
پسوریازیس ممکن است مادام‌العمر باشد اما معمولاً با درمان کنترل می‌شود. در این صورت پس از بهبودی طولانی‌مدت، ممکن است دوباره بازگردد.
در صورت درمان مناسب، سلامت کلی فرد تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.
به طور کلی پسوریازیس با برخی بیماری‌ها همانند بیماری‌های قلبی عروقی، سندرم متابولیک و نیز سایر بیماری‌های خود ایمنی در ارتباط است.

ملاحظات درمانی در درمان پسوریازیس

اگرچه روش درمانی، طبق نظر پزشک و بر اساس نوع و شدت پسوریازیس و قسمتی از پوست که درگیر شده انتخاب می‌شود، اما روشی که معمولاً در بیماران مبتلا به نوع خفیف تا متوسط بیماری دارای ضایعات پوستی متداول (پلاک) استفاده می‌شود، استفاده از درمان‌های ملایم با کرم‌های موضعی و فوتوتراپی است و در مرحله بعد در صورت لزوم از روش‌های قوی‌تر استفاده می‌شود.

انتخاب نوع درمان بیماری پسوریازیس

تصمیم گیری انتخاب درمان مناسب همیشه توسط پزشک معالج صورت می‌گیرد. این تصمیم گیری بر اساس فاکتورهایی مثل شدت بیماری، شدت درگیری پوست، وسعت درگیری و محل درگیری صورت می‌گیرد.
منظور از محل درگیری، قسمت‌هایی از بدن است که روی کیفیت زندگی بیماران

انتخاب نوع درمان بیماری پسوریازیس

آیا پسوریازیس یک بیماری مزمن است؟

پسوریازیس (سوریازیس) یک بیماری التهابی پوستی و مزمن است.برخی از افراد بیماری پسوریازیس را به بیماری دیابت تشبه می‌کنند و معتقد هستند همان طور که بیمار مبتلا به دیابت زمانی که داروی خود را قطع کند با افزایش میزان قند خون در بدن مواجه می‌شود و مشکلاتی برای فرد به وجود می‌آید، در بیماری پسوریازیس نیز مزاتب بیماری به

آیا پسوریازیس یک بیماری مزمن است؟

آیا چاقی با بیماری پسوریازیس در ارتباط است؟

 آیا چاقی با بیماری پسوریازیس (سوریازیس) در ارتباط است؟ و اگر در ارتباط هستند چه کاری باید انجام دهیم تا شدت بیماری را از این طریق کاهش دهیم؟ هم چاقی و هم بیماری پسوریازیس هر دو جزو بیماری‌های التهابی هستند و بسیاری از بیماران مبتلا به پسوریازیس، شروع بیماری یا …

آیا چاقی با بیماری پسوریازیس در ارتباط است؟
ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.

بیماری‌ها

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

مقالات علمی

ام اس

پسوریازیس

آرتریت روماتوئید

+ بیشتر

ارکید لایف

ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.

ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.