درمان پوکی استخوان
زندگی با بیماری پوکی استخوان، شناخت انواع مختلف این بیماری و رویارویی با مشکلات بیماری پوکی استخوان را در این صفحه دنبال کنید.
همچنین شما می توانید سایر بخش های مرتبط با بیماری پوکی استخوان را دنبال کرده و اطلاعات مفیدی از این بیماری کسب نمایید.
پوکی استخوان ممکن است چه مشکلاتی برای بیمار ایجاد کند؟
جدیترین عارضه بیماری پوکی استخوان، بروز شکستگی در ستون فقرات یا لگن است. شکستگیهای لگن معمولاً در اثر زمین خوردن ایجاد میشوند و ممکن است باعث ناتوانی و حتی افزایش احتمال مرگ در اولین سال پس از بروز شکستگی شوند.
در برخی موارد ممکن است به دلیل ضعیفشدن بیش از حد استخوانهای ستون فقرات حتی بدون زمینخوردن، شکستگی ایجاد شود. در این حالت استخوانهای ستون فقرات خود به خود خرد میشود که میتواند کمردرد، کاهش قد و خم شدن رو به جلو ایجاد کند.
لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود
لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود
لینک مقاله به زودی درج می شود | لینک مقاله به زودی درج می شود
روشهای درمان بیماری پوکی استخوان
توصیه ها برای درمان پوکی استخوان معمولاً بر اساس تخمین احتمال شکستهشدن یکی از استخوانها در ۱۰ سال آینده انجام میگیرد که این اطلاعات از طریق آزمایشی مثل سنجش تراکم استخوان به دست میآید.
اگر این احتمال زیاد نباشد، برای درمان پوکی استخوان ممکن است دارو تجویز نشود و بر روی کاهش عوامل خطرساز کاهش استخوان و پیشگیری از افتادگی تمرکز شود.
در در مردان و زنانی که احتمال شکستگی در آنها بالا است، رایجترین داروهایی که تجویز میشوند بیسفسفوناتها هستند.
برخی از داروهای این دسته شامل موارد زیر است:
– آلندرونیت
– ریزدرونیت
– ایبندرونیت
– زولدرونیک اسید
عوارض این داروها شامل تهوع، درد شکمی و علائمی مثل سوزش سر دل است.
البته اگر دارو به درستی مصرف شود، احتمال بروز این عوارض کاهش پیدا میکند.
اشکال تزریقی بیسفسفوناتها باعث بروز عوارض گوارشی نمیشوند ولی ممکن است ایجاد تب، سردرد و درد عضلانی تا ۳ روز پس از تزریق کنند. فواصل طولانیتر اشکال تزریقی بیسفسفوناتها (به صورت ۳ ماه یکبار یا سالانه) از مصرف هفتگی یا ماهانه قرص راحتتر است. از طرف دیگر هزینه آنها نیز بیشتر است.
مصرف بیسفسفوناتها به مدت بیشتر از ۵ سال با بروز مشکلی و عارضهای بسیار نادر در ارتباط است که در آن استخوان ران از وسط ترک میخورد و حتی ممکن است به طور کامل بشکند. این داروها به صورت نادر همچنین ممکن است استخوان فک را تحت تأثیر قرار دهند و باعث از بین رفتن بافت استخوان فک شوند.
این عارضه معمولاً بعد از کشیدن دندان ایجاد میشود. در این حالت بخشی از استخوان فک از ناحیه ای که دندان کشیده شده است بهبود پیدا نمیکند. توصیه میشود قبل از شروع مصرف بیسفسفوناتها، دندانها مورد بررسی قرار بگیرند.
داروهای شبیه استروژن:
داروهای شبیه استروژن به خصوص اگر به تازگی بعد از یائسگی مصرف شوند میتوانند به حفظ تراکم استخوان کمک کنند؛ اما مصرف این داروها ممکن است باعث افزایش احتمال بروز لخته، سرطان اندومتر و پستان و در مواردی بیماری قلبی شوند.
به همین این درمان معمولاً در زنان جوانتر و همچنین در زنانی که علائم پس از قاعدگی آنها نیاز به درمان دارد استفاده میشود.
داروی رالوکسیفن مانند استروژن باعث افزایش تراکم استخوان در زنان یائسه میشود بدون اینکه برخی از خطرات مرتبط با مصرف داروهای شبیه استروژن را داشته باشد.
مصرف این دارو ممکن است باعث کاهش احتمال برخی از انواع سرطان پستان شود. عارضه شایع این دارو گرگرفتگی است. این دارو همچنین ممکن است باعث افزایش احتمال بروز لخته خونی شود.
پوکی استخوان در مردان ممکن است با کاهش تدریجی میزان هورمون تستوسترون خون در ارتباط باشد. به همین دلیل مصرف داروهای شبیه تستوسترون میتواند علائم کمبود این هورمون را جبران کند. اما از آن جایی که بر روی سایر داروهای مربوط به پوکی استخوان در مردان مطالعه بیشتری انجام گرفته است، توصیه میشود داروهای شبیه تستوسترون به تنهایی استفاده نشوند و در صورت لزوم به داروهای دیگر پوکی استخوان اضافه شوند.
سایر داروها برای درمان پوکی استخوان
اگر مصرف داروهای رایج پوکی استخوان نتواند تحمل شود یا اثر آنها کافی نباشد، ممکن است مصرف داروهای زیر توسط پزشک توصیه شود:
– دنوزومب:
در مقایسه با بیسفسفوناتها این دارو اثرات مشابه یا بهتری بر روی تراکم استخوان دارد و باعث کاهش احتمال بروز انواع مختلف شکستگیها میشود.
دنوزومب هر شش ماه یک بار به صورت زیرجلدی تجویز میشود.
– تریپاراتاید:
این داروی قوی شبیه هورمون پاراتیروئید است و باعث تحریک رشد استخوان جدید میشود.
این دارو به صورت تزریق زیرجلدی روزانه تجویز میشود. پس از ۲ سال مصرف تریپاراتاید، داروی پوکی استخوان دیگری به جای تریپاراتاید برای ادامه رشد استخوان جدید استفاده میشود.
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.
بیماریها
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
مقالات علمی
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.