پسوریازیس و نکاتی در مورد رنگ کردن مو
افراد مبتلابه پسوریازیس باید نسبت به مواد شیمیایی موجود در فرآوردههای رنگ مو که در تماس با پوست قرار میگیرند، آگاه و بسیار مراقب باشند؛ زیرا برخی ترکیبات موجود در این فرآوردهها، برای پوست بسیار قوی بوده و ممکن است باعث تحریک پوستی یا عود بیماری شوند.
نکات مهم رنگ کردن مو برای افراد مبتلا به پسوریازیس
پسوریازیس اسکالپ (پوست کف سر) یکی از انواع شایع پسوریازیس است که در اثر آن پلاکهایی کوچک و ریز که پوستهپوسته هستند بر روی کف سر ایجاد میشود.
به یاد داشته باشید که، پسوریازیس اسکالپ با شوره سر تفاوت دارد. رنگ کردن موها باوجود ابتلا به پسوریازیس ایرادی ندارد.
پیشگیری از آسیب پوستی در زمان رنگ کردن مو
برای پیشگیری از آسیب پوستی، قبل از رنگ کردن مو نکاتی را باید مدنظر قرار داد؛ زیرا برخی از ترکیبات موجود در رنگ مو میتوانند با تماس با پوست کف سر یا سایر نقاط مثل گردن، شانهها و صورت، ایجاد واکنشهای ناخواسته کنند.
همچنین این تمایل وجود دارد که برای یکدست شدن رنگ، ریشههای مو نیز که در تماس با پوست سر هستند، رنگ شوند. به همین خاطر افراد مبتلابه پسوریازیس باید زمان رنگ کردن مو بسیار دقت کرده و توصیههایی که در ادامه ذکر میشود را رعایت کنند.
۱. به آرایشگر خود اطلاع دهید.
اگر برای رنگ کردن موها به آرایشگر مراجعه میکنید، ابتلا به این بیماری را به او اطلاع دهید.
اگر وی مورد این بیماری اطلاعی ندارد، بهطور ساده به او توضیح دهید نوعی مشکل پوستی غیر واگیر دارید که در آن پوست حساس است و از او بخواهید تلاش کند هنگام رنگ کردن، رنگ مو با پوست کف سر تماس پیدا نکند.
۲. مقداری از فرآورده را بر روی بخشی از مو امتحان کنید.
دقیقترین و کمخطرترین راه، این است که قبل از رنگ کردن یا دکلره کردن تمام موها، این کار بر روی دسته کوچکی از موهای پشت گردن انجام شود. این ناحیه بسیار حساس است و احتمال بروز واکنش پوستی در آن بالاتر است.
در صورت عدم مشاهده هرگونه واکنش پوستی پس از ۲۴ ساعت، احتمال بروز مشکل پس از رنگ کردن کامل مو نیز بسیار پایین است.
دستور نحوه استفاده از رنگ مو نیز باید بهخوبی رعایت شود.
۳. مراقب پوستِ نزدیک خط رویش مو باشید.
اگر رنگ مو با پوست صورت و پیشانی در تماس قرار بگیرد، میتواند علاوه بر رنگ دادن به پوست، وضعیت آن را نیز تشدید کند.
برای پیشگیری از این مشکل توصیه میشود مقدار کمی وازلین در اطراف گوشها، پشت گردن و نواحی حساس دیگر مالیده شود.
۴. در زمان عود بیماری این کار را انجام ندهید.
رنگ کردن مو را به بعد از فروکش پسوریازیس اسکالپ موکول کنید. رنگ کردن موها در زمان عود بیماری، احتمال بروز واکنشهای حساسیتی و تشدید بیماری را افزایش میدهد. همچنین در زمان عود پسوریازیس اسکالپ، موها به یکدیگر میچسبند و این موضوع باعث میشود بهخوبی رنگ نگیرند.
۵. «طبیعی»، همواره به معنی بیخطر نیست.
بر روی بسیاری از فرآوردههای آرایشی-بهداشتی، عبارت «طبیعی» درج میشود اما در مورد نحوه استفاده از این عبارت بر روی این فرآوردهها، قوانین سختگیرانهای وجود ندارد.
به همین دلیل همواره ترکیبات موجود در یک فرآورده را بررسی کنید. برای مثال فرآوردههایی که میزان الکل آنها بالاست میتوانند باعث تشدید خشکی پوست شوند و مصرف آنها توصیه نمیشود.
۶. از رنگ موهای حاوی پارافنیلن دیامین استفاده نکنید.
این ترکیب که با نام (p-pheylenediamine (PPD بر روی محصولات نوشته شود، عامل اصلی بیشتر واکنشهای حساسیتی ناشی از رنگ مو به خصوص در افرادی با پوست حساس است.
همچنین گزارشاتی وجود دارد که نشان میدهد این ماده شیمیایی با بروز برخی اختلالات تنفسی خطرناک کشنده در ارتباط است.
معمولاً رنگ موهای مشکی و قهوهای حاوی این ماده هستند. توصیه میشود در صورت امکان از مصرف رنگ موی حاوی این ترکیب خودداری کنید.
۷. از حنای قرمز (و نه حنای سیاه) استفاده کنید.
برای تغییر رنگ مو به قرمز یا قرمز-قهوهای میتوان از حنا استفاده کرد که جایگزین ملایمتری نسبت به رنگ موهای تجاری] است؛ اما همه انواع حنا بیخطر نیستند؛ میزان ترکیب PDD در حنای سیاه یا قهوهای سوخته بالا است و همانطور که گفته شد به دلیل افزایش احتمال بروز عارضه جانبی، بهتر است از مصرف آن خودداری شود.
۹. مراقب واکنشهای حساسیتی باشید.
احتمال بروز واکنشهای حساسیتی در اثر PDD یا به دلیل تداخل بین ترکیبات موجود در رنگ مو و داروهای موضعی پسوریازیس وجود دارد.
در بیشتر موارد، موها تغییر رنگ پیدا میکنند اما امکان دارد واکنشهای حساسیتی نیز بروز کند.
برخی از علائم واکنش حساسیتی عبارتند از قرمزی و تورم پوست که میتواند همراه با احساس سوزش یا گزش باشد. این علائم در اغلب موارد طی ۴۸ ساعت پس از رنگ کردن، بر روی پوست کف سر، صورت یا پلکها ایجاد میشود اما میتواند نواحی دیگر بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
در صورت بروز علائم واکنش حساسیتی شدید مثل درد شدید یا تاول، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
ارکید لایف » مقالات علمی »
پسوریازیس و نکاتی در مورد رنگ مو
پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس یک بیماری مزمن التهابی پوستی است که در اثر آن سلولهای پوست سریعتر از حالت طبیعی رشد میکنند.
رشد غیرعادی سلولها باعث تجمع آنها بر سطح پوست میشود و پلاکهای قرمز و برآمده که با پوستهای نقرهای رنگ پوشیده شدهاند، شکل میگیرند.
پیشگیری از پسوریازیس
بیماری پسوریازیس غیر قابل پیشگیری است. پسوریازیس ممکن است مادامالعمر باشد اما معمولاً با درمان کنترل میشود.
در این صورت پس از بهبودی طولانیمدت، ممکن است دوباره بازگردد. در صورت درمان مناسب، سلامت کلی فرد تحت تأثیر قرار نمیگیرد.
به طور کلی پسوریازیس با برخی بیماریها همانند بیماریهای قلبی عروقی، سندرم متابولیک و نیز سایر بیماریهای خود ایمنی در ارتباط است.
بیماریها
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
مقالات علمی
ام اس
پسوریازیس
آرتریت روماتوئید
+ بیشتر
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.
ارکید لایف ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را در سراسر کشور با کادری مجرب به صورت رایگان بلافاصله پس از شروع درمان توسط بیمار آغاز می کند.
ارکید لایف مجهز به مرکز تماس ۲۴ ساعته با کادری مجرب است، که به صورت شبانهروزی پاسخگوی سوالات و مشکلات بیماران مصرف کننده داروهای شرکت ارکیدفارمد است.